Колекцията на американския бранд  за предстоящия сезон е изпълнена от емблематичните кройки и модели на марката, но в същото време отговаря и на съвременните модни тенденции със спортен привкуст и закачливи многоцветни щампи.

Еклектизмът е основната характеристика на женската колекция. През новия сезон дизайнерите на марката залагат на играта на контрастите – много цветни и смели щампи поставени върху едноцветни основи.

Мъжката линия е изпълена с естетиката, идваща от конните спортове, смело съчената с модерният ъндърграунд стил. Колекцията също има еклектична нотка – изтъркани деними съчетани с карирани индиански мотиви.

Друг основен акценти на сезона Есн/Зима 2020 отнове е Еко деним и линията от пухените облекла с необичаен дизайн.

ДАМСКА КОЛЕКЦИЯ

 Fashion Force

Дизайнерският екип обогатява класическите женски модели в колекцията с аксесоари във военен стил с урбанистични и спортни детайли. Основните материали са сатен и трикотаж в комбинация с полупрозрачни мрежести материи, както и изкуствена кожа. Основните акцентни цветове за оранжев и жълт. Уловимите анималистични и флорални щампи украсяват моделите, придавайки им по-различен и жествен вид.

Powerfall Instincts

Линията Powerfall Instincts включва т-шърти и връхни облекла. Цвят Сахара е основния цвят в тази тема с акценти на фуксия, червено, зелено, черно и бяло. Един от основните елементи в дизайна е изкуствената кожа в закачливи цветове и графити.

Midnight Angel

Midnight Angel е капсула състояща се от т-шърти с дизайн на анималистичен зебра принт, лъскави материи и флорални мотиви, поставени върху синя, розова, лилава и червена основа. Едни от тематичните артикули за колекцията са червено палто от овча кожа, черни дънки и вечерни топове в с пайети.

Denim

В есено-зимната колекция 2020 Guess продължава инициативата от миналите сезони за разширяване на еко асортимента. Според плановете на компанията до 2021 г. 25% от артикулите на марката да бъдат екосъобразни.

Трикотажът и денимът от органичен памук TENCEL ™, представен за първи път през сезон SS20, се допълват от дънкова линия Guess Flex. Тя включва дънки, боядисани по новата технология „Off-water“, благодарение на която използването на вода в производството е сведено до нула. Освен това Guess продължава да следва основния принцип на икономиката в затворен цикъл – рециклирането на ресурси. Марката възобновява производството „Reborn Denim ”- в нови кройки и цветове. За създаване на петна и различни текстури се използва лазер, а не измиване с вода.

Ключовите кройки на колекцията FW20 са дънки с висока талия, mom-и skinny fit.

МЪЖКА КОЛЕКЦИЯ

Techno Rodeo

Тази мъжка тема не Guess е вдъхновена от американския коннен спорт – Derby. Класическата естетика на конният спорт е комбинирана с модерни детайли в техно стил. Топли естествени тонове – жълто, червено, оранжево, синьо и смарагдово – биват комбинирани с ярки елементи: графични щампи и лога. Ярки бродерии и лепенки в стила на индианското племе Навахо украсяват денимите, духът на родеото се пренася с големи щампи и шотландско каре.

Underground resistance

Британският пънк стил се завръща в Underground Resistance темата, която е нов прочит на протестния шик. Дизайнерите смесват елементи от градския стил Арт Нуво с атрибутите на хеви метъла и изразяват основните идеи на британските субкултури, чрез кариран многопластови деними на петна, графити, надписи, както и животински принтове.

Субкултурната естетика е балансирана с класическите детайли от кожа и метал. Яркозелени, розови и огненочервени нюанси контрастират със златисто бежово, маслинено, черно и синьо.

Future Rider

Линията Futuristic Future Rider съчетава многофункционални модели и високотехнологични материи. Чувствителните към топлина материали променят цвета си при допир. Основните футуристични детайли в колекцията са големите надписи, щампи с географски карти и тай-дай. За разнообразяване на цветната палитрата от сиви и зелени тонове помагат ярките акценти на виолетови, оранжеви и зелени цветове.

Winter Standards capsule

Winter Standards е еко-капсула от зимно облекло, която включва както класически модели на марката, така и нови кройки за зимният гардероб. Линията е вдъхновена от естетиката на 90-те, оттам идват основните материи и щампи – кадифе, райета и карета. Линията използва също и много модели от плетива и трикотаж за създаване на спортни визии в ретро стил. Цветовата палитра се основава на топли цветове, горчично жълти, червени и оранжеви нюанси.

Колекцията може да откриете в магазин GUESS, ниво партер, Bulgaria Mall.