Днес ще си говорим за спорт у дома. Всички знаем, че ситуацията налага да си стоим вкъщи, а това автоматично означава, че се движим по-малко от обикновено. Това със сигурност ще повлияе и на физическото, и на емоционалното ни състояние, затова сме ви подготвили някои съвети, които да ви мотивират да тренирате въпреки епидемията, както и конкретна селекция от спортни обекти, които са се превърнали в онлайн спортни центрове за вас, или някои интересни бързи видеа в YouTube, които да ви дадат дневната доза енергия.

За щастие живеем в ерата на развитите технологии и Интернет, което ни дава достъп до необятна информация, занимания, идеи. Невъзможността да се потим във фитнес залата не трябва да ни спира и да ни кара да оставим физическата си активност на заден план. Възползвайте се от всичко, което Интернет предлага, сложете удобни дрехи и да се захващаме за работа 😊

МОТИВАЦИЯТА.

Не забравяйте за нея. Правете упражненията редовно, за да постигнете мечтания резултат. Освен страхотно тяло, ползите от тренировките са много, но най-важните са поддържането на добро здраве, както физическо, така и психическо. Упражненията напрягат мускулите, но същевременно успокояват нервите и уравновесяват вътрешното аз.

Ако се чувствате не особено мотивирани да правите упражнения сами вкъщи, винаги може да поканите някой от семейството да се присъедини или да се обадите на приятел, с който да направите тренировката с включен видео разговор. Така ще имате по-голям стремеж да осъществите тренировката в пълния й вариант, както и ще ви се отдаде възможност да се посмеете заедно. След края на тренировката сме сигурни, че ще се чувствате невероятно, затова просто го направете!

Най-трудното не е самата тренировка, а това да се мотивираш да я изпълняваш всеки ден. Да създадеш този навик, не е лесно, затова и е толкова важно да си постоянен.

Ето и няколко стъпки, които да следваш за повишаване на мотивацията:

  • Намери много ясна и лична причина защо го правиш и си я напомняй в момента, в който усещаш, че губиш мотивация или намираш оправдание;
  • Намери в интернет треньори, които будят твоето възхищение и следи какво правят те. Но не се сравнявай твоя резултат с техния! Всеки човек има строго индивидуални мерки, съответно и резултатите при различните мускулни групи се постигат на различен етап от време;
  • Дай си време и не следи по дни дали вече има резултат. Всяко нещо изисква постоянство и вторачването в това, дали си стигнал до искания резултат на всеки 5 дни, по-скоро ще доведе до демотивация. Следи малките неща, които си постигнал, а с наслагването неминуемо ще достигнеш и до мечтаната цел;
  • Отново ще кажем да не се сравняваш с резултатите на другите хора. И ако наблюдаваш как някой изпълнява с лекота дадено упражнение в залата, сега имаш възможност вкъщи да наблюдаваш единствено себе си. Изучавай тялото си, кое ти е по-трудно да го направиш, дай си нужните отговори и наблегни именно там. С малки стъпки ще постигнеш тази лекота на движенията, а удовлетворението от постигнатото е трудно за описване чувство.

И както са казали – „Здрав дух, здраво тяло“. Тренирай мотивацията и постоянството си и ще постигнеш повече от това, което смяташ, че можеш.

А сега нека пристъпим към конкретна селекция от различни видове тренировки, които може да изпълняваш у дома:

1.ЙОГА и пилатес

Да поддържаш тялото си в хармония е изключително важно, а един от най-древните методи за поддържане на духа и тялото е Йога. Практиките помагат да сме здрави и най-вече да намерим вътрешен мир. Ето и нашите предложения:

Йога класовете се провеждат всеки ден от 11:00 и от 18:30 часа. Има практики както за начинаещи, така и за напреднали.

В приложението ще откриете освен йога практики, така и други интересни тренировки като HIIT, балет и др. Приложението е безплатно до 1 април.

Страхотно разнообразие от йога практики, пилатес и тонизиращи упражнения за различни мускулни групи.

Oгромно разнообразие от различни упражнения, пилатес, месечни предизвикателства.

2. Фитнес тренировки у дома, Кросфит

„Помагаме на хората да изградят подходящите навици, така че дори в ситуация на извънредно положение да са способни да се грижат за себе си“ – казват BB Team. Тренировки и съвети, поднесени по лесен за асимилиране начин. Всеки ден качват тренировка от седмичната си програма в своята фейсбук страница.

Всеки ден качват тренировки в 18:30 часа в своята фейсбук страница.

Интензивни и разнообразни тренировки.

Интензивни и разнообразни тренировки.

Бързи и ефективни тренировки за различните мускулни групи.

NTC предлага безплатни тренировки за всичко – от упражнения със собствено тегло, ободряващи занятия по йога, тренировъчни програми и домашни тренировки с пълно оборудване за всички нива.

Интензивни и разнообразни тренировки.

Интензивни и разнообразни тренировки.

Ако искаш просто да премахнеш товара от ежедневието и физическото натоварване по една или друга причина не е възможно при теб, то медитацията върши чудеса. Не е нужно да сте на „ти“ с медитацията, всички сме били новобранци в даден етап от живота си. Сега е моментът да се обърнете към вас самите, към своето „Аз“. Всеки го може, стига да го поиска.

Повече информация може да откриете тук: https://zivameditation.com/

Ако имате абонамент в Storytel, може да си пуснете Сетивна медитация с Нина Сотирова – https://www.storytel.com/bg/bg/books/1189537-Setivna-meditatsiya? , една от най-известните йога преподаватели в България и основател на център за йога и духовна промяна. Тя ще ви потопи в наблюдение на вътрешното пространство и ще събуди сетивата ви. Да осъзнаем цялостното си присъствие тук и сега, за да се върнем по нов, балансиран и умиротворен начин към ежедневието и всичко, което предстои.

По време на изолация всеки от нас прекарва огромна част от времето си седнал. Негативните новини, тревожността – всичко това създава отрицателни емоции и влияе на психиката ни. И вместо да се отдаваме на тези чувства, имаме тяло, което да използваме като мощен инструмент за промяна в нас самите. Цялата лоша енергия би могла да се балансира чрез движение, което ще ви накара да се почувствате по-добре. Не се пускайте по течението, а започнете трансформацията още днес – както външната, така и вътрешната. И бъдете отговорни, #останетесивкъщи.