Октомври е към края си, но времето определено ни показва, че есента тепърва настъпва. И докато слънцето силно озарява дните ни, студените дни нахлуват с бавни стъпки и вече е крайно време на направим есенната си обиколка за модни находки, с които да бъдем в трендовете тази година. В предходните две статии ви запознахме с буржоазния тренд, седемдесетарския дух и всички ретро влечения, които може да откриете в дрехите този сезон.

Днес обаче ще си говорим за завръщането на костюма в гардероба на всяка една себеуважаваща се дама. Освен страхотна дреха за офиса, той е изключително удобен за съчетаване с красиви мокасини или дори удобни кецове. Сакото този сезон е с изискан силует, а не дълъг и свободен, както в предходните колекции на големите имена в модата. Меките материи се завръщат, като кадифето е безспорен фаворит за вашата завършена есенна визия. Денина е избрала за своя перфектен аутфит цялостен черен костюм с модерен разкроен панталон и стилно кадифено сако, чийто елегантен аксесоар променя изцяло визията и я прави тежка, луксозна, но и в същото време разчупена и интересна. Не се страхувайте обаче от цветовете, ако все пак сте се спрели на дреха от кадифе – дълбоките и наситени нюанси на тъмно синьо, лилаво и бордо определено изглеждат също толкова добре, колкото и черната класика. Съчетавайте подобни дрехи с коприна, дантела, деним или дантела, а ако искате по-лежерна street style визия, нищо не пречи да облечете любимата си бяла тениска :)

Друга тенденция при костюмите е техният десен. Тази есен сме на вълна каре и английски туид. Световните тенденции издигнаха в култ шарката на квадратчета, която ще откриете в почти всяка една модна колекция този сезон. Карето е класика, но тази есен ще го откриете в нов, по-модерен прочит – различни цветове, големини и комбинации на принтовете под формата на сака, панталони, поли и рокли. Едно страхотно качество на карето е неговата способност да отвлича вниманието от несъвършенствата ни, тъй като то е основен акцент в облеклото. Tуидът от своя страна пък е изключително изискан десен, който е задължителен елемент във визията на всяка една себеуважаваша се дама, която иска да заяви гордо присъствието си!

А в основата на всяка завършена визия стои вашата красота. Затова ще ви запознаем с тенденциите и за грим, с които да заблестите под отблясъците на златните есенни листа, разпиляващи се навсякъде около нас. Матовите червени устни в по-тъмната и студена гама се завръщат, а блясъкът отново остава на заден план. Натуралният вид отново е на почит, като голямото количество грим около очите не се възприема добре – заложете на лека основа и свежи бузи, леко докоснати от руж, точно както е представила тенденциите и красивата Денина в третата вълна от нашата есенна кампания.

Бъдете смели в избора си, допуснете кадифето и карирания десен в своя гардероб и ще бъдете в крак с модните тенденции тази есен! Костюмирай се :)

Аутфит #1

Кадифено сако: Liu Jo

Панталон: H&M

Поло: Benetton

Очила: Reserved

Боти: Punto

Аутфит #2

Костюм: H&M

Обувки: Reserved

Шапка: Reserved

Всички горепосочени магазини ще откриете на ниво партер, Bulgaria Mall.