Halloween в @BulgariaMall – трик или предсказание

Един от любимите есенни празници ще празнуваме в Bulgaria Mall. Смях, страх /умерено, разбира се/, трикове и лакомства.

Хелоуин /Halloween, Hallowe`en или All Hallows` Evening/ е известен още като Нощта на Вси светии. Говори се, че произходът на Хелоуин се крие в келтския езически ритуал Самайн. Част от тържествата, с които келтите са празнували края на сезона на прибирането на реколтата и началото на зимата, с него се отблелязвало началото на „по-тъмната половина от годината“. Според легендите по това време границата между реалния и отвъдния свят почти изчезва. Хората се страхували и вярвали, че идват духове и други неживи създания. За да ги изплащат и прогонят, те започнали да организира мащабни фестивали, в които са се преобличали страховито. Всяка година на 31 октомври. Разбира се, хората са привечени от страхвитите костюми и широко рекламиран от филмите – Хелоуин е празник, които се разпространява по целия свят.

Тази година може да се потопите в атмосферата на Хелоуин под стъкления  купол на Bulgaria Mall. 

Днес, вече не се страхуваме, но все още се преобразяваме страховито, за повече смях и приключения. И малки и големи! На 31.10 в търговския център ще ви очаква гримьор, който ще се постарае най-малките посетители да получат атрактивно и запомнящо се преобразяване. Тя е специалист по зомби грима!

С какво още свързваме Halloween?

Традицията на празника повелява пакост или лакомство. Тук обаче лакомства ще получат всички посетители – малки и големи. Пакостите ще се превърнат в трикове, които ще разпалят въображението ни.

Най-интересната част ще е предсказанието! Нашата специална гледачка ще погледне в своята кристална топка и ще открие какво ви очаква. Да, това не е типично за празника, но защо пък да не му придадем наш привкус :)

Halloween в @BulgariaMall – забавление, което не е за изпускане..

Кога: 31.10,  от 16:30 до 19:30 ч. 

Входът е свободен.