За шеста поредна година Bulgaria Mall организирa Фестивал на виното, който отваря гостоприемно врати за ценителите два пъти годишно. Есенното издание на Фестивал на виното 2019 ще се проведе нa 19 и 20 октомври, на ниво партер в Bulgaria Mall. Над 25 винопроизводители и вносители ще вземат участие, предоставяйки селекция от разнообразни български и вносни вина. Входът към този винен Рай е отворен за всеки посетител, а часовете за наслада са между 13:00 – 19:00 часа.

Изненадата тази година обаче крие в себе си французин, носител на много награди, 5 селектирани вина и дегустация на 5 степенно меню, създадено специално за Фестивалa на виното. Любителите на добрата кухня и качествените вина ще имат възможността да се докоснат до магията, която стои зад L’instant Catering.

А сега нека първо ви запознаем с главното лице: Шеф Антоан Верест е трето поколение готвач, като за пръв път влиза в кухнята още на 13 години – без да разбере, че това негово забавление един ден ще стане негова професия. Завършва престижно кулинарно училище в Париж, където среща и своята половинка Карин – спътник и до днешен в неговия живот. Пътуват и работят в различни краища на света като Париж, Мелбърн и Дубай. Все пак нещо ги грабва за пристан в България, от където са и корените на Карин. Ресторантът, който създават тук, в София, печели два пъти наградата на Бакхус – Ресторант на годината. По-късно обаче развиват идеята за L’instant Catering като френски бутик, в който се предлага висококачествена храна за вкъщи, за събития.

Антоан ще представи френската кухня по време на ексклузивната дегустация, която Bulgaria Mall организира на 19 октомври в 3 възможни часови диапазона: 13:00, 15:00 и 17:00 часа. Откраднете си миг удоволствие в този ден и дайте нужната доза наслада на всичките си сетива със специално създаденото от Шеф Антоан Верест дегустационно меню, което вече сме готови да разкрием за вас! Ето го и него:


Меню

Салата с пушена сьомга и миди

Пушена сьомга, миди, целина, зелена ябълка, бяло грозде, майонеза със сок от миди

Ескарго по бургундски

Прясно изпечени охлюви с магданоз и микрогрийн, поднесени на канапе от морска сол

Сьомга бонбони

Сьомга, джинджифил, лек чили сос, сервирани върху раковина

Яйца „Мерет“

Поширано яйце, сос от червено вино, опушен бекон и гъби

Трилогия „Шоколад и малини“

Шоколадов мус с шоколад от Еквадор и прясна малина

Шоколадов трюфел, потопен в пудра от сушена малина

Малинов мус, сервиран с прясно настърган шоколад

Ако ви разкажем за всяко едно ястие още сега поотделно, то как ще ви накараме да се вълнувате до последния миг преди събитието? Единствено бихме могли да ви издадем тайната, че нямаше как да как да пропуснем френското вдъхновение за „Ескарго по бургундски“  в това автентично за региона предястие.  Във Франция Escargots de Bourgogne или Ескарго по бургундски се сервират с обилно количество масло, чесън и магданоз.  По време на ексклузивната дегустация на 19 октомври ние ще го сервираме в компанията на чаша оранжево вино, този път от Долината на Струма. 

Стана ли ви интересно?

Основният фокус за избора на всяко едно от изтънчените  ястия, е българското вино. В дегустацията участие ще вземат едни от най-добрите изби на нашия пазар, а именно:

  1. Bratanov
  2. Rupel
  3. Augeo Family Estate
  4. Villa Melnik
  5. Winery Afuzov
  6. Trastena

Няма да издаваме кое е ястието, което се партнира със съотвения сорт, защото това ще разберете сами на 19 октомври!

Готвенето е език, чрез който всеки може да създаде хармония, да изрази себе си, и да разкаже различни култури. Ние, от Bulgaria Mall, силно вярваме, че моментото щастие от добрата храна и качественото вино, може да се помни цял живот! Затова ви предоставяме възможността да се насладите на висок клас кухня и качествени български вина, за символичния куверт от 37 лева. Нашата цел винаги е била и ще бъде да ви правим щастливи, да подкрепяме стойностните творци и да носим добавена стойност!

Потопете се в света на градския хедонизъм, като запазите своето място още днес: www.bulgariamall.bg/wineanddine