Новата кампания на Reserved spring 2023 г., заснета от Mateusz Stankiewicz е доминирана от семпли и практични силуети, но не лишени от декоративни елементи или препратки към най-важните тенденции на пролетния сезон. Елементи от миналото, почерпени от европейското наследство, се съчетават с модерна класика, а по-официалните модели с по-ежедневни.

Предложенията на Reserved за пролетта изграждат прагматичен капсулен гардероб, идеален за жена, която иска да бъде актуална, но търси дрехи, които да издържат повече от един сезон. Нуждата от практичност ще бъде задоволена с бежов оувърсайз -двуредно палто, черен костюм с вталено сако или синя сатенена риза. Класическата база ще бъде разнообразена от дантелени комплекти, рокли и блузи, декорирани с елементи или дрехи с флорални щампи, които са квинтесенцията на пролетта.

Цветовете са значително спокойни. Предложенията са запазени в скромна палитра от бежово, почти бяло, черно и синьо, с добавка на салвиево зелено или опушено розово, а шарките са ограничени до минимум. Оттук и флоралният принт в различни размери на черен и бял фон, използван за разцветката на роклите, панталоните и светлите ризи. Но много по-важно от конкретния десен е текстурата на материята: дантела, бродерия, жакард, структурно трико или ажурно плетиво. Има както тотални визии, така и вложки за плетка на една кука, плетени воали и бродирани акценти, както и капитонирани или декоративни ръбове.

Всичко това е много ефирно и същевременно структурирано, противопоставяйки контрастните елементи, като суровия деним и технически платове с прозрачни плетки и декоративни детайли. Това е модерен вариант на градската униформа, удобна и утилитарна, завършена като функционалност и оскъдни декорации. В литературата го има магическият реализъм, тук в модата имаме работа с утилитарен реализъм, но не без малко магия или ефирност.

Фотосесията е от Канарските острови. Зеленият фон от екзотични растения и бели, груби стени перфектно отразява основния характер на пролетното издание на марката Reserved. Моделът на колекцията е Candice Shepstone от Йоханесбург, появявайки се все по-често на най-важните модни подиуми. Стилизациите са подготвени от Карла Грушечка, един от най-известните полски стилисти на младото поколение.

Пролетната колекция Reserved ще бъде налична за продажба от март 2023 г.

Ще я откриете на ниво партер в Bulgaria Mall.

Photo: Mateusz Stankiewicz @mateusz.stankiewicz

Video: Bart Pogoda @bartpogoda

Talent: Candice Shepstone @candyshepstone

Stylist: Karla Gruszecka @karlagruszecka

Hair: Michał Bielecki @michalbielecki_

Make up: Wilson @wilsonwillofficial

Production: Warsaw Creatives @warsawcreatives