H&M Fall Fashion представя красотата на рециклираните материи

Есенната колекция на H&M e вдъхновена от модата през далечната 1930 г. и в частност – красивите дантелени рокли. Линията се състои от осем модела – всичките с ретро детайли като набрани ръкави и воали, както и модерни обемни силуети. Цветовата палитра е комбинация от бежово, кремаво и черно за контраст. Следвайки философията на H&M за мода, неподвластна на времето – материите (дантела, жакард и вълна) в моделите са направени от устойчиво добити материали. H&M Fall Fashion 2020 е изследване на красотата и иновациите, и е поредната стъпка към целта на бранда, която е до 2030 г. да използва само рециклирани и устойчиви материали, за направата на продуктите си. Колекцията ще бъде налична на hm.com и в магазин H&M, ниво партер, от 10 септември.

Колекцията носи посланието “Модели неподвластни на времето” и е микс от силуети, които могат да се комбинират. Пример за това е обемното палто с изящна кройка, което се съчетава идеално с дантелената рокля и грубите кожени боти. Моделите на H&M Fall Fashion 2020 носят духа на миналото, примесени с елементи, присъщи на модата днес като рокли в разнообразни дължини, както и класическо двуредно палто. Високите яки, дантелата и набраните ръкави са отличителни за колекцията, интерпретирани спрямо модата днес с жакард, вълна и иновативни рециклирани материи. Цялата линия е създадена от материали с устойчив произход – рециклиран полиестер, найлон и вълна. 

57% от материалите, които използва H&M днес са органични, рециклирани или с устойчив произход. Рециклираният полиестер, който брандът използва през 2019 г., се равнява на почти 537 милиона PET бутилки.

Магазин H&M, ниво партер, Bulgaria Mall