Няма по-хубаво от домашния уют и то JYSK знаят това. Всеки сезон те са тук за нас, за да създават различни колекции, които да удовлетворят всяко вкусово предпочитание. Какви новости са ни подготвили и какви са тенденциите този сезон, може да прочетете в следващите редове:

VISION: ПОГЛЕД В БЪДЕЩЕТО

Нашето ежедневие се характеризира с технологични скокове и бързи промени. Всичко това рефлектира и върху заобикалящия ни дизайн. Вдъхновен от технологичната вълна, в JYSK се заражда и новият тренд VISION. В него е закодирано желанието за пътуване до далечни планети и любопитството какво ни е подготвило бъдещето.

Усещането за пространство и време се постига по нови и интересни начини. Изчистени и индустриални повърхности се комбинират с груби материали за повече контраст. Насладете се на играта с геометричните форми – вратите на бюфета LADBY и органичното излъчване – кошницата от юта FREJ.

Обаятелните форми и материи в този тренд са вдъхновение от технологичния напредък и пътуванията в космоса. Облите форми са на изключителна почит. Един интересен пример е вазата MAGNUS с футуристичната си визия.

Освен всичко това използваните материали са полирани и имат гланцов завършек, а цветовата гама е типично индустриална – неутрални тонове в комбинация с топли нотки червено и тъмнозелено.

EARTHEN LUXE: ЗЕМЕН ЛУКС И ПРИРОДНА ХАРМОНИЯ

През всеки сезон правим стъпка назад, за да можем да обърнем внимание и подновим нашия асортимент. По този начин сме в крак със задаващите се тенденции.

Един от новите трендове се осланя на естествения чар на природата. Забързаното ежедневие, разнообразието от технологии, заобикалящи ни във всеки един момент, ни провокират да търсим баланс, стабилност и спокойствие в ежедневието. В този случай природата е прекрасно място за вдъхновение.

Поканете природата във вашето ежедневие с помощта на естествените материали, цветове и форми. Използвайте ги в оформлението и декорацията на стаята. Това правим с един от новите трендове в JYSK – EARTHEN LUXE, вдъхновен от хармоничната вселена. Артикулите, използвани за представянето на тренда, се отличават с приятни текстури и красиви материали. Бежовото одеяло NATTLILJA е прекрасен пример със своите пискюли и мек завършек.  

Облият килим SANDELTRE е изработен от 100% естествена юта с вплетена памучна нишка. Той е едновременно практичен и стилен, подходящ за различни дизайнерски решения. 

В тренда EARTHEN LUXE са използвани изключително много елементи, вдъхновени директно от майката природа. В дома под различни форми ще влязат земята, водата и растенията. Един прекрасен пример за това е вазата MATHIAS изработена от материал, наподобяващ глина. Всяка една притежава уникална повърхност, чиито завършек е постигнат при термална обработка. Вазата е елемент, който напомня за крехкия баланс между сътворението и разрушението.  

Дъбовият бюфет TRAPPEDAL е с изчистен и приятен външен вид. За да подчертаете неговата линия, използвайте декорация от органични елементи.

Цветовата гама при EARTHEN LUXE прелива от синьо, зелено, кафяво и ръждиви нюанси.

LEGACY LOUNGE: НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО

Трендовете, които се налагат в нашето ежедневие, се отразяват и в обзавеждането на дома. Нашите опитни дизайнери и мениджъри в JYSK се стараят да предложим подходящи артикули, за да сме в тон с новостите. Един от актуалните трендове се базира на идеята да преобразим миналото, за да е в крак с бъдещето. Тук ключовите думи са винтидж и ретро, а името на тренда е LEAGACY LOUNGE.

С дъх на 80-те години, вазата ABBAS със сигурност ще ви напомни за отминалите времена. Комбинацията от детайли и използвани материали са директна препратка към миналото.

Още един чудесен пример е и малката настолна лампа ALBERT с ратанов абажур, който навява на 70-те години. И тук използваните материали и форми допринасят за цялостния винтидж стил.

Черпим вдъхновение от миналото с помощта на винтидж артикули. Например, подплатеното одеяло VALMUE директно ви пренася към 70-те години. Вместо покривка за легло, смело го използвайте като постелка за пикник или като декоративен, но практичен аксесоар на канапе.

Резултатът е модерна и стилна атмосфера с нюанс на комфорт. Ако искате да засилите ретро излъчването на вашия дом, идва ред на мебелите. Използвайте красивата витрина LANGELINJE от дъб, за да поместите любимите книги, одеяла, саксии или други предмети, които не са в категория декорация.

Цветовата гама е вдъхновена от бохемския стил на обзавеждане с топли и женствени тонове. Например спалното бельо SIMONE е изработено от 100% памучен сатен.

Кафявите и пясъчни цветове се комбинират прекрасно с женствените нюанси – розово и червено. LEGACY LOUNGE приветства дори изделия, напомнящи ръчна изработка. Вазата SVERRE с уникалния си завършек е прекрасен пример за това.  

Магазин JYSK ви очаква на ниво -2, Bulgaria Mall.

*текст + кадри: предоставени от Jysk Bulgaria