Денимът, също като Атлантическия океан, може да блести във всички нюанси на синьото, поради което новата деним кампания на Reserved е заснета в Португалия. Разбивайки се със стереотипния американски контекст, Łukasz Pukowiec снима есенната колекция на празен плаж и диво зелена скала.

Следобедната светлина, развятата от вятъра коса и огромното открито пространство на океана създават атмосфера на романтична носталгия, която напълно отговаря на концепцията на дрехите.

Този сезон дизайнерите на Reserved отдават почит на крайностите. От една страна, колекцията се позовава на традицията на деним – трайни дрехи с груба кройка, докато от друга страна въвеждат топли цветове и меки линии, подчертавайки женствените и мъжки силуети.
Как изглежда на практика? Много стилно. Освен класически дънки с висока талия и по-широки крачоли или изчистено яке, можем да намерим дамска риза с деликатна яка и бухнали ръкави или малка черна рокля с дълбоко деколте.

Въпреки че в колекцията преобладава плътният двоен бод, понякога тъканта се нарязва и оставя умишлено необработена. Доминиращият деним понякога се съчетава с кадифе или меки плетки. Цветовата схема на колекцията RESERVED също се основава на контраст. Класическата палитра на деним се комбинира с цяла гама кафявото. От глиненочервено през горчично жълто и от бежово до почти бяло. От антрацитено тъмен деним през индиго до светло син.

Дамската линия на деним колекцията на Reserved подчертава женствения силует чрез ефирни рокли с фини шарки, ръкави, завършени с волани, деколтета или палта с подчертана талия, но и сини дънки с висока талия и тесен крачол.

Функционалните  каубойски ботуши и оригинални аксесоари, като кожена яка с панделка или велурена чантичка, допълват гардероба, който варира в стилове, цветове и текстури.

Мъжките дрехи от тази колекция са по-минималистични и се фокусират върху комфорта. По-свободните стилове на якета, ризи и панталони придобиват допълнителна сила, когато са в една цветова схема – черно, горчично кафяво или тъмносиньо. Детайли като бандани, навити шапки  или поло блузи задават тона в този стил. Има обаче щипка екстравагантност, както се вижда от синьото яке в Tie Dye.

Общият знаменател на фланелките този сезон е оцветяването и подборът на тъканите. Тънък романтизъм със сложни детайли от женската колекция е перфектно съчетан с класически деним мотиви, основани от мъжката колекция – елегантността се допълва от простотата и функционализма.

Магазин RESERVED, ниво партер, Bulgaria Mall