Бохо, буржоазна елегантност и бон тон шик. Това са лайтмотивите на есенната колекция на Reserved. Време е да се реванширате на стария си приятел … безгрижието.

Ода на стила на артистичнта бохемска визия от началото на 20-ти век, но преплетена с модерни кройки и спортни аксесоари, e есенната колекция на Reserved. Това прави дизайна многоизмерен, вдъхновен от различна естетика. Моделите се отнасят до ретро стила, тъканите към дрехите на номадите, а кройките към стила на младата буржоазия. И към всичко това е добавена нотка носталгия. Но не се заблуждавайте от романтичната атмосфера на колекцията. Дизайнерите на Reserved, чрез своите трикове, вдъхновени направо от работно облекло, направиха колекцията напълно функционална. Този микс прави всеки елемент от колекцията уникален и ще придаде незабравим щрих на есенния гардероб.

Женската линия е проектирана в три основни конвенции. Доминиращи са силуетите в исторически стил: сатенени рокли, модели с дължина под коляното с бухнали ръкави и рокли с бродерии и изрязани кройки.

От друга страна, се обръща внимание на богато украсените рокли и поли в бохемски стил. Моделът на роклите с макси дължина напомнят фототапет от 50-те години на миналия век, докато по-късите рокли от шифон имат флорален мотив.

Ретро характерът на цялото е разбит от авангардни дизайни като лачени тренчове, якета тип кимоно или огромна пуловери поло. Кройката, която обвързва всички тенденции, е късото яке пухинка с флорален принт.

В новата есенна колекция на Reserved за мъже „благородникът среща инженера“. Резултатът е еклектична комбинация от елегантни и практични дрехи. Преобладаващите стилове са карираните честърфилд палта, леки якета (вдъхновени от кройката на риза), уголеми палта и дълги плетени шалове (панталони тип цигара, якета и пуловери с различни принтове, също са силна част в колекцията). Милитари елеци, вдъхновени от работните дрехи, по-големите ризи от деним, намачкани якета също играят важна роля в есенния мъжки гардероб. Тези практични (много джобове) кройки често взаимодействат с шикозните такива, създавайки интересни, оригинални визии. Благодарение на такива комбинации те стават много универсални – изпълняват функциите си по различни поводи, 24 часа на ден. Характерна особеност е и приглушената цветова гама, в която преобладават сиво, бутилено зелено, тъмносиньо и бордо.

Магазин Reserved, ниво партер и +1, Bulgaria Mall