• Новият модел X SPEEDFLOW е предназначен да предоставя поддръжка в ключови моменти при развиване на скорост в съвременната игра: незабавно ускорение, пъргавина, инстинкт 
• Роден от опита на спортисти и аматьори, той предлага нулево разсейване, за да позволи на играчите да достигнат ново ниво на бързина 
• Обувката отбелязва завръщането на Лео Меси към света на скорост на adidas
• Моделът ще бъде носен от някои от най-бързите в света, включително Мохамед Салах, Линдзи Хоран, Хунг-Мин Сон, Карим Бензема и Вивиан Мидема

аdidas дава начало на нова глава в света на скоростта на терена: X SPEEDFLOW

През 2020 г. adidas се фокусира основно върху разработването на лека обувка, която отразява бързия футбол, дава възможност и насърчава скоростта на терена на следващото ниво – X Ghosted. След това екипът за разработване на продукти направи крачка назад, за да чуе от професионални спортисти и аматьори как тази вече променяща играта обувка може да бъде подобрена. Този процес разкрива три ключови елемента, които са задължителни за съвременната игра: незабавна скорост, пъргавина и инстинкт.

С цел да подкрепи играчи от всички нива – от аматьорски до топ лиги, с възможност за бърза промяна на посоката, конструкцията на обувката X SPEEDFLOW.1 въвежда нова, специално създадена РАМКА ЗА ПЪРГАВИНА. Решетъчната конструкция е проектирана да обгърне крака, като осигурява стабилност във всяка посока и същевременно е възможно най-минималистична и лека за пъргавина.

Представяйки още една иновация със своята лека CARBITEX SPEEDFRAME технология, еволюиралата подметка е създадена, за да подкрепи основата на бързата игра – моментите на линейна скорост – позволявайки на играчите да изминат най-голямото разстояние от права линия за най-малко време. Тук обувката е фино настроена с въглерод в предната част на крака, за да даде възможност за бързо предаване на енергията на терена.

Завършвайки нововъведената технология, ENGINEERED LIGHTWEIGHT PRIMEKNIT в горната част осигурява адаптивно прилягане към стъпалото и е предназначена за интуитивни играчи, които трябва и могат да реагират бързо. Горната част от Primeknit е най-леката към момента за футболна обувка, предназначена да се адаптира към крака на играча. Това се комбинира с нова PRIMEKNIT SPEED COLLAR технология в горната част на обувката за по-нататъшно подобрено прилягане за абсолютна концентрация.

Следвайки и отзивите от спортисти на adidas, новите обувки запазват основната SPRINT SPIKE LAST технология, проектирана за оптимизирано вакуумно прилягане, характеризиращо се с уникален звук при обуване. Екипът зад продукта обмисли и отзивите, свързани с желанието за малко повече мекота в задната част на обувката за подобрен комфорт, което доведе до нова конструкция и противоплъзгаща подплата на петата, създадена от по-меки, по-удобни материали.

adidas X SPEEDFLOW е създаден, за да предложи абсолютна концентрация на терена. При разработката на модела adidas поглежда отвъд физическото, разбирайки, че бързото представяне на най-високо ниво е и състояние на ума.

„X GHOSTED беше основен пробив за нас, като помогнахме на играчите да отключат нови нива на линейна скорост“, каза Дейв Сурас, старши директор Дизайн, adidas Football. „Но чрез нашето проучване при разработването на следващата итерация на най-бързата футболна обувка на adidas екипът беше воден от идея за сливане на физическото и психическото. И така комбинирахме най-доброто в технологията на аdidas за представянето с дълбоко разбиране за нуждите по отношение на скоростта на съвременната игра – X SPEEDFLOW поддържа незабавна скорост, радикална пъргавина и инстинкт с цел създаване на пространство за играчите да достигнат истинско състояние на „прилив“.

X SPEEDFLOW ще бъде носен от някои от най-бързите играчи в света, включително Лионел Меси, който се връща към света на скоростта за първи път от 2015 г., Мохамед Салах, Линдзи Хоран, Хунг-Мин Сон, Карим Бензема и Вивиан Мидема са сред ключовите играчи, които също ще носят модела.

В SPORT DEPOT от серията X SPEEDFLOW освен X SPEEDFLOW.1 FG можеш да намериш модели от различен клас с необходимия дизайн и подметка за различен тип терени.

ВИЖ СЕРИЯТА X SPEEDFLOW

PREDATOR FREAK: технология, подпомагаща контрола над топката и визия, с която доминираш на терена  

Футболните обувки PREDATOR FREAK на adidas са проектирани да трансформират играта на спортиста и да предоставят подобрен контрол над топката. Продължавайки еволюцията на модела, те разполат DEMONSKIN с разширено покритие, прецизно прилягане към стъпалото, за да осигурят опора на футболистите, даващи най-доброто от себе си на терена.

PREDATOR FREAK са предназначени да подпомогнат спортиста в разкриването на потенциала на неговите умения. Да допринесе за контрола над топката – това е основното предназначение на технологията DEMONSKIN. Тя представлява слой от гумени шипове, разположени чрез компютърен алгоритъм в съотношение, което отговаря на основните точки на контакт с топката, като adidas увеличава покритието на шиповете.

Продължавайки амбициозното си начинание да помогне на всеки атлет да разкрие възможностите си, PREDATOR FREAK са разделена на две части яка на глезена, което дава на играча повече възможности за движение и адаптивност към стъпалото. PRIMEKNIT яката от две части позволява също така лесно обуване и плътно придържане на крака при глезена. Моделът е с връзки, за да се постигне персонализирано прилягане.

Технологията CONTROLFRAME на модела допринася за представянето на терена благодарение на леката външна подметка в комбинация с бутонки, които предоставят сцепление и контрол. 

Външният вид на модела PREDATOR FREAK стъпва на здрав терен и наследство, като взима най-доброто от дизайна на 1998 PREDATOR ACCELERATOR и 2000 PREDATOR PRECISION.

В SPORT DEPOT от серията PREDATOR FREAK освен PREDATOR FREAK.1 FG можеш да намериш модели от различен клас с необходимия дизайн и подметка за различен тип терени, както и вратарски ръкавици и футболни кори.

Магазин Sport Depot ще откриеш на ниво +2, Bulgaria Mall