Новата колекция на United Colors of Benetton, проектирана от Jean-Charles de Castelbajac, е сборът от емблематичните елементи на марката Treviso, ремиксирани с поп, ултрамодерна вибрация. Лека и готина улична мода. Култовите елементи са якетата със силно градско отношение. „Одеялото“ на Benetton е експлозия от цветове, открояващи се цветни детайли – жълто, „Benetton“ зелено, червено и синьо – с черно-бели вложки в уличен стил, видни яки и графити. Ватирани якета имат визия, вдъхновена от работно облекло и дисткотеките на 90-те.

Други задължителни артикули са мъжкото военно яке от вълна тип „плюшено мече“ и дамското червено палто. Цялата колекция е със силен характер, който създава удобен и свеж външен вид в студеното време. Практична, младежка и цветна – зимата никога досега не е изглеждала така.

Задължителна е линията от суитчери с шарени елементи, овце с релеф, които служат като „исторически” свидетелства за марката. Всички трикотажни изделия са оживени от ивици, декоративни ефекти, жакарди от Навахо, графики или декорации и имат ултра-модерни модели и за дамите, и за мъжката аудитория. Легендарното лого на Benetton се завръща като главен герой в щампи върху тениски или бродерии по плетивата. Символът на световноизвестното наследство на марката е уголемен, фрагментиран, използван като игрив елемент и се появява върху тесники,  якета, суитчъри и шалове. Много от моделите имат ясна спортна насоченост, без непременно да са „атлетически“ – емблематичният стил на Бенетон винаги е бил актуален – спортно-елегантен.

Дънките заемат водеща роля. За жените те са отпечатани -винаги с логото, в стила на 70-те и с разкроени крачоли, съчетани с мини изрязани якета и женствени тренчкоти. Те също се предлагат в модел „морков“, с колан и полъх към 80-те. В колекцията ще срещнете и много цветен деним  – червено, зелено и пясък – и много еластичност – за него и за нея. Ще срещнете и макси панталони с леко бизнес насоченост – с контрастни джобове.

Капсулната колекция с Мики Маус и Снупи – на суитчъри, пончота и раници – отразява любовта на Жан-Шарл де Кастелбаджак към героите от анимационните филми, които той вижда като вечни, интелигентвни и игриви.  Завършекът на колекцията са  аксесоари в макси размери -като шапки, чорапи с шарки, огромни жакардови шалове, платнени торбички и XL чанти-колан, които да се преплитат през рамото.

Колекция Есен 2019 в магазин Benetton, ниво партер, Bulgaria Mall